plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný tvarohový koláčik s ovocím

Vynikajúci recept na rýchly a svieži želé koláčik, ktorý sme našli na stránke napadovy.blog. Koláčik uhlahodí malým aj veľkým maškrtníkom. Je naozaj vynikajúci!

Potrebujeme:

Na cesto:

1 hrnček práškového cukru (hrnček s objemom 200-250 ml)

1 hrnček vlažnej vody

1 hrnček rastlinného oleja

2 hrnčeky polohrubej múky

3 vajcia

1/2 balíčka kypriaceho prášku

Na tvarohovú plnku:

500 g hladkého tvarohu

150 g masla

150 g kyslej smotany

1 hrnček práškového cukru

1 vanilkový cukor

Kôru z polovice citróna

Na ovocnú vrstvu:

asi 500 g  ovocia (ak používame kompótované ovocie, uberieme cukor)

2 lyžičky citrónovej šťavy (na pokvapkanie čerstvého ovocia)

6 plátkov želatíny (alebo 2 bal. tortového želé v prášku)

Postup:

Na cesto si vajcia rozšľaháme s cukrom do nadýchanej, pridáme olej a vodu, premiešame a napokon prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom.

Ak chceme korpus tmavý, pridáme aj 1 lyžicu kakaa.

Vareškou vymiešame dohladka.

Cesto nalejeme na plech s vyššími okrami vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút.

Hotový korpus necháme vychladnúť.

Ak máme plech s nižšími okrajmi, po vychladnutí umiestnime okolo korpusu štvorhrannú tortovú formu alebo si ju vyrobíme z alobalu, aby nám krém a želatína nestekali.

Na tvarohovú plnku si v miske mixérom vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkkého krému.

Pridáme citrónovú kôru a premiešame. Do vyšľahaného masla postupne pridávame mäkký tvaroh a kyslú smotanu – všľahávame.

Na navrstvíme tvarohový krém. Odložíme do chladničky, kým pripravíme zvyšok.

Ovocná vrstva:

Čerstvé ovocie pokvapkáme trochou citróna, ak používame kompót či mrazené ovocie.

 

Plátky želatíny si pripravíme podľa návodu na obale.

Želatínu nalejeme na ovocie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes