Výborný šalát, ktorý je nielen zdravý, ale aj chutný: Je tak lahodný, že ho budete pripravovať pravidelne, z lacných surovín a bohatý na vitamíny a vlákninu!

Recept z youtube na chrumkavý a chutný šalát, vhodný aj ako ľahká večera, ktorý pozná len málokto.

 

Potrebujeme:

300-400 g bielej kapusty

1/2 cibule

300-400 g červenej kapusty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 žltú papriku

1 paradajku

1 uhorku

1 zelené jablko

1 mrkvu

citrónovú šťavu

soľ

čierne korenie

Na omáčku:

80 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

40 g majonézy (ideálne domácej majonézy bez oleja)

30 g horčice

1 strúčik cesnaku

Na bruschettu:

1 chlieb alebo bagetu

kôpor

petržlen

2 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

soľ

čierne korenie

Postup:

Na doske si najemno nakrájame kapustu a pridáme ju do väčšej misy.

Potom pridáme nakrájanú cibuľu, červenú kapustu a na malé kocky nakrájanú žltú papriku.

 

 

Ďalej do zmesi pridávame na kocky nakrájanú paradajku, uhorku, jablko a nahrubo nastrúhanú mrkvu.

Odšťavíme 1/2 citróna a šťavou polejeme zmes.

 

 

Do menšej misky pridáme kyslú smotanu, majonézu, horčicu a všetko spolu dobre premiešame.

Potom do zmesi pridáme roztlačený strúčik cesnaku a zamiešame.

 

Zeleninovo-jablčný šalát posypeme soľou, čiernym korením, na vrch pridáme omáčku a všetko dobre premiešame.

Chlieb alebo bagetu nakrájame na tenké krajce a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 

Krajce polejeme olivovým olejom a dáme ich zapiecť do rúry pri teplote 200°C na 5-7 minút.

Kôpor s petržlenom najemno nasekáme a pridáme do malej misky.

Potom pridáme olivový olej, nastrúhaný cesnak, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.

Zmes dôkladne rozotrieme na opečené krajce chleba a môžeme aj so šalátom servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár