plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uhorky s cibuľou a rajčinami v sladko-kyslom náleve: Môžete jesť aj ťažké grilované pochúťky a hneď vám vytrávi!

Na leto je ako stvorený – je ľahký, rýchly a pokojne si môžete dopriať aj ťažšie grilované pochúťky. S týmto šalátikom vám hneď vytrávi. Nám na grilovačke úplne skvele zastúpi aj iné prílohy. Nepotrebujeme dokonca ani pečivo!

Na leto je ako stvorený – je ľahký, rýchly a pokojne si môžete dopriať aj ťažšie mgrilované pochútky, s týmto šalátikom vám hneď vytrávi. Mne na grilovačke úplne skvele zastúpi iné prílohy. Nepotrebujem ani pečivo!

Potrebujeme:

3 uhorky nakrájané na tenké plátky

1 lyžičku čerstvej mäty

1 väčšiu cibuľku nakrájanú na plátky

2 stredne veľké paradajky nakrájané na kolieska

½ šálky octu

50 ml repkového oleja

1 lyžičku čierneho korenia

2 lyžičky soli

2 lyžičky medu alebo 50 g cukru

Postup:

V miske zmiešame prísady na zálievku – tekuté aj sypké, premiešame a prelejeme cez zeleninu. Dôkladne premiešame.

Nechávam odstáť 2 hodiny v chladničke pred servírovaním. Šalátik je lepší, keď ho necháte odležať.

Najlepšie recepty na dnes