Výborný, rýchly a jednoduchý obed: Túto zapekanú zemiakovú dobrotu pripravíte v jednej mise!

Takýchto receptov nie je nikdy dosť. Nenáročné, chutné jedlo, ktoré pripravíte v jednej mise, takže žiadna hŕba zbytočného riadu si vás po varení nepočká. Všetky suroviny sú bežne dostupné a preto si ho môžete pripraviť kedykoľvek.

Potrebujeme:

1 pohár = cca 200 ml

2 vajcia

1 pohár mlieka

1 pohár oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

pol balenia prášku do pečiva

1 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

1/2 ČL chilli papričky (nemusí byť)

1/2 ČL rasce

1 ČL červenej papriky.

nasekanú cibuľu

pretržlenovú vňať

3 stredne veľké zemiaky

2 poháre hladkej múky (múku môžete použiť aj inú, prípadne kombináciu dvoch druhov)

Postup:

Do misky s vajíčkami pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva, soľ, čierne korenie, chilli papričku, rascu, červenú mletú papriku a dôkladne premiešame. Teraz pridáme múku. Opäť dôkladne premiešame. Zemiaky nakrájajte na plátky a potom na tenké hranolky. Pridáme ich do misky s ostatnými prísadami. Potom nasypeme vňať a nakrájanú cibuľu. Túto hmotu vložíme do zapekacej misy. Upečieme do zlatista, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!