Veľmi rýchly a skutočne jednoduchý recept, ako pripraviť ríbezľový džem. Podľa mňa najrýchlejší spôsob. Za 30 minút je v pohároch.
Potrebujeme:
1 kg ríbezlí
1 želírovací cukor (500g)
Postup:
Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami. Ja som mala presne 1 kg. Za 2 minúty pustia šťavu a po 10-15 minútach sú guličky už rozvarené. Teraz zmes prepasírujeme (poriadne vymačkajte) a do tejto čistej zmesi pridáme cukor a dáme na plameň opäť prevariť. Varíme 10 minút a ešte horúce lejeme do sterilizovaných pohárov. Pred zatvorením potrieme vrchnák zvrchu rumom a pevne zavrieme. To je všetko, necháme len vychladnúť a výborný džem je na svete.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)