Recept, ktorý premení aj obyčajné zemiaky na vynikajúci kompletný obed: Také jednoduché a pritom taká mňamka!

Výborný recept na zapekané zemiaky podľa receptu z youtube, ktoré si zaručene obľúbi celá rodina. 

Len pár surovín a obed je na stole!

My tento recept poznáme pod názvom Maďarské zemiaky.

Potrebujeme:

400 g zemiakov

200 g šampiňónov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 vajec

1 cibuľu

10 g cesnaku

50 ml mlieka

100 g strúhaného syra

soľ

rastlinný olej

Pálivé korenie

pekáč s rozmermi 20 x 20 cm

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky.

Šampiňóny a cibuľku si tiež nakrájame.

Zemiaky,spolu s pokrájanými šampiňónmi a nadrobno nakrájanou cibuľou chvíľu podusíme na oleji pod pokrievkou.

Za občasného premiešania dusíme, kým nebude všetko mäkké. 

Počas dusenia pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme.

Všetko spolu navrstvíme do pekáča. 

Vajíčka si vyšľaháme metličkou, pridáme mlieko a môžeme dochutiť.

Zmes vylejeme do misy na zemiaky s hubami a cibuľou.

Ak chcete, môžete do pekáča pridať aj na kúsky nakrájanú pálivú klobásu.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút. 

Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Vložíme naspäť do rúry ešte na 5 minút.

Môžeme posypať nasekanou vňaťou, nakrájame a podávame. 

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Vyskúšajte aj ďalší chutný recept so zemiakmi. 

Potrebujeme:

700 g zemiakov

20 ml olivového oleja

10 g soli

5 g kryštálového cukru

10 g červenej mletej papriky

5 g čierneho mletého korenia

3 vajcia

150 g tvarohu

200 ml smotany na varenie

voliteľné: tvrdý syr na posypanie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme ich do misy, osolíme, okoreníme, pridáme trochu cukru, polejeme olivovým olejom, opaprikujeme a dobre premiešame.

Potom kolieska zemiakov ukladáme na stojato do pekáča tesne vedľa seba. 

V miske si vyšľaháme 3 vajcia, zmiešame ich s tvarohom a smotanou na varenie. 

Osolíme a vyšľaháme metličkou a touto zmesou zalejeme zemiaky v pekáči, pričom hore ich ešte posypeme oreganom.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút a pred dopečením môžeme posypať strúhaným syrom.

Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, nakrájame a podávame. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay