plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy takto pečiem bravčovú KRKOVIČKU, manžel si ju pýta na večeru každý týždeň: Nevysušuje sa, zostáva veľmi jemná!

Predstavujeme vám skvelý trik, ako upiecť bravčovú krkovičku tak, aby zostala lahodná a šťavnatá.

Bravčové mäso je jedným z obľúbených jedál napríklad na rodinných stretnutiach.

 

 

Najjemnejšie bravčové mäso podľa receptu z portálu kozossegireceptek.

Potrebujeme:

5 plátkov bravčovej krkovičky

5-6 veľkých strúčikov cesnaku

rastlinný olej

100 ml vody

soľ

mleté čierne korenie

korenie podľa chuti

Príloha:

 

 

Zemiaky

Zemiaková kaša

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

 

 

Ak máme mäso vcelku, nakrájame si ho najskôr na plátky.

Plátky bravčové mäsa opečieme 3-4 minúty na horúcej panvici.

Pečieme ich z oboch strán do hneda.

 

 

Mäso vyberieme z panvice.

Potom do panvice pridáme olej.

 

 

Cesnak nakrájame na malé plátky.

Smažíme ich 1-2 minúty.

Pridáme soľ, korenie a vodu.

 

 

Vložíme späť mäso.

Prekryjeme pokrievkou.

 

 

Smažíme 40-45 minút.

Chutné mäso môžeme servírovať.

 

 

Ako príloha sa výborne hodia pečené alebo varené zemiaky.

Tiež zemiaková kaša, alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes