plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept z bravčového mäsa som sa naučila v reštaurácii: Veľmi chutný obed, ktorý si zamilujete!

Pripravte si doma lahodnú večeru v podobe jemného zapekaného mäsa so syrom a pečenej zeleniny.

Tento recept robievam často, keďže mojim blízkym veľmi chutí.

 

 

Jednoduchý recept z yotube kanála Varenie doma Varenie chutné na úžasné zapekané bravčové mäso.

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa

1 ČL soli

mleté čierne korenie

1 PL korenie na mäso

Na marinádu:

1 PL kukuričného škrobu

1 PL paradajkového pretlaku

200 ml vody

1 cibuľu

mleté čierne korenie

30 ml octu (6%)

papriku

paradajky

rastlinný olej

oregano

4 mozzarelly

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.

Do každého plátku spravíme zárez približne do polovice hrúbky.

 

 

Do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, korenie na mäso.

Lyžicou premiešame.

Zmesou okoreníme plátky mäsa, pridáme aj do zárezu a poriadne rozotrieme.

 

 

Do misky nasypeme škrob, pridáme paradajkový pretlak, vodu a lyžicou rozmiešame.

Mäso vložíme do väčšej misy, zalejeme zmesou, prekryjeme fóliou.

Necháme marinovať v chladničke 3-4 hodiny.

 

 

Plátky cibule vložíme do misky, pridáme korenie, ocot.

Lyžičkou premiešame a necháme 20 minút odstáť.

Papriku nakrájame na polovicu, odstránime jadierka, do rajčín spravíme zárez v tvare kríža.

Vložíme do alobalu.

 

 

Zeleninu potrieme olejom, posolíme a pridáme oregano.

Mäso vyberieme z marinády, uložíme ho na suchý plech.

Do zárezu vložíme mozzarellu a polejeme olejom.

 

 

Na vrch mäsa poukladáme cibuľu

Plech s mäsom aj so zeleninou.

Pečieme v predhriatej rúre 35-40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Mäso servírujeme s pečenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes