Výborný kapustový šalát na zimu: Netreba ho sterilizovať a chutí fantasticky celý rok!

Výborný kapustový šalát na zimu, netreba ho sterilizovať.

Potrebujeme:

3 kg hlávku kapusty

1 kg mrkvy

0,5 kg cibule

15 dg kryšt. cukru

500 ml octu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 dl oleja

1 deko

Ďalej:

Vodu

Postup:

Kapustu, mrkvu, cibuľu očistíme a narežeme na rezance (prípadne kapustu a mrkvu nastrúhajte). Spravíme si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešame, nech sa zelenina a nálev prepoja a necháme 24 hodín stáť. Potom už len naložíme do fliaš aj s vodou, uzavrieme a odložíme do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete.

Ja šalát nesterilizujem, odkladám do chladnejšej pivnice a vydrží ako iné zaváraniny. Ak sa bojíte, pokojne môžete sterilizovať asi 15 minút, ale ako hovorím, nie je to potrebné.

Témy:


Pridajte svoj komentár