plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci syr máte hotový okamžite a netreba ani syridlo. Začala som s malou dávkou, ale teraz si robím celý hrniec!

Možno by vám ani nenapadlo, že perfektný domáci syr si môžete urobiť aj sami u vás doma. A dokonca na to nepotrebujete ani syridlo, je to úplne jednoduché, zvládne to každý a syr je naozaj výborný.

Možno by vám ani nenapadlo, že perfektný domáci syr si môžete urobiť aj sami u vás doma. A dokonca na to nepotrebujete ani syridlo, je to úplne jednoduché, zvládne to každý a syr je naozaj výborný.

Potrebujeme:

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Pol lyžičky sódy
  • 1 vajce
  • soľ

Postup:

Zmiešajte mlieko s tvarohom v hrnci a varte, kým sa nezačne srvátka oddeľovať od vody.

Rozpustite maslo v hrnci a pridajte vajce aj sódu sódu. Akonáhle sa suroviny spoja, nalejte zmes do mlieka a varte.

Akonáhle sa začne opäť oddeľovať syr od vody prestaňte miešať. V tomto momente preceďte zmes cez gázu a vytlačte všetku vodu. Udržujte syr v chladničke, aby syr zostal čerstvý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sirovarus.ru

Najlepšie recepty na dnes