Výborný domáci syr bez syridla: Príprava je veľmi jednoduchá a preto ho môžete mať na stole vždy, keď naň dostanete chuť!

Ak milujete syry, tento syr podľa receptu z youtube musíte vyskúšať.

Jemný, chutný a na jeho prípravu nepotrebujete syridlo!

Potrebujeme:

2 l mlieka

5 PL citrónovej šťavy alebo octu

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

250 g syra mozzarella (môže byť strúhaný)

Postup:

Mlieko nalejeme do hrnca a dáme zohriať na sporák.

Tesne predtým ako zovrie doňho nalejeme citrónovú šťavu alebo ocot.

Jemne miešame varechou a keď začne vrieť, oddelí sa srvátka od hustej syrovej časti. 

Primiešame trochu soli, premiešame.

Hmotu precedíme cez sitko do čistého hrnca. 

Ešte teplú hmotu vložíme do mixéra.

Vymixujeme spolu s maslom. 

Mixujeme asi 1,5 minúty dohladka.

Keď je zmes krémová, zmiešame ju s nastrúhanou mozzarellou alebo ak máme mozzarellu vcelku, môžeme ju aj nakrájať na malé kúsky.

Pridáme ju do vzniknutej hmoty a miešame, kým sa v nej nerozpustí. 

Keď je syr už úplne roztopený, hmota je kompaktná a hladká, preložíme ju vo plastovej misky.

Uhladíme a necháme v chladničke stuhnúť minimálne 2 hodiny. 

Hotovo.

Teraz stačí syr už len nakrájať a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: