plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci syr máte hotový okamžite a netreba ani syridlo. Začala som s malou dávkou, ale teraz si robím celý hrniec!

Možno by vám ani nenapadlo, že perfektný domáci syr si môžete urobiť aj sami u vás doma. A dokonca na to nepotrebujete ani syridlo, je to úplne jednoduché, zvládne to každý a syr je naozaj výborný.

Možno by vám ani nenapadlo, že perfektný domáci syr si môžete urobiť aj sami u vás doma.

A dokonca na to nepotrebujete ani syridlo, je to úplne jednoduché, zvládne to každý a syr je naozaj výborný.

Foto:

Potrebujeme:

500 g tvarohu

500 ml mlieka

50 g masla

Pol lyžičky sódy

1 vajce

soľ

Postup:

Zmiešajte mlieko s tvarohom v hrnci a varte, kým sa nezačne srvátka oddeľovať od vody.

Rozpustite maslo v hrnci a pridajte vajce aj sódu sódu.

Rozmiešajte.

Akonáhle sa suroviny spoja, nalejte zmes do mlieka a varte.

Akonáhle sa začne opäť oddeľovať syr od vody prestaňte miešať.

V tomto momente preceďte zmes cez gázu a vytlačte všetku vodu.

Udržujte syr v chladničke, aby syr zostal čerstvý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sirovarus.ru

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes