Lahodný krémový dezert, s ktorým zahviezdite na každej oslave: Jemné cesto výborne ladí s chutným krémom a hostia si ho nevedeli vynachváliť!

Tento chutný recept z youtube na oslave všetkým vyrazil dych.

Vyskúšajte si tento lahodný dezert pripraviť aj vy a vďaka nemu budete hviezdou každej oslavy!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

štipku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g kryštálového cukru

200 ml mlieka

200 ml rastlinného oleja

250 g hladkej múky

12 g prášku do pečiva

5 ml vanilkovej esencie

Na čokoládový krém:

200 ml šľahačkovej smotany

100 g práškového cukru

250 g jemného tvarohu

5 ml vanilkovej esencie

100 g čokolády

Na vanilkový krém:

400 ml šľahačkovej smotany

3 PL kondenzovaného mlieka

5 g vanilkového cukru

Na posypanie: 

Omrvinky z cesta

kakao

Postup:

Do misy si rozbijeme 3 vajcia, pridáme štipku soli.

Vyšľaháme spolu s cukrom do peny. 

Potom nalejeme mlieko a zašľaháme spolu s olejom. 

Nakoniec zapracujeme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a nalejeme vanilkovú esenciu.

Premiešame a kompaktnú hmotu vylejeme do formy s rozmerom 20 x 30 cm.

Tú si ešte predtým potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Medzitým si pripravíme čokoládový krém. 

V miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom na hustú šľahačku.

Primiešame tvaroh, vanilkovú esenciu a čokoládu, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.

Vymiešame dohladka.

Po upečení vyberieme cesto z rúry, preklopíme ho na dosku, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. 

Teraz si pripravíme druhý, vanilkový krém.

Do misky si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 3 lyžice kondenzovaného mlieka, nasypeme vanilkový cukor a vyšľaháme hustý krém.

Na upečenom korpuse odrežeme boky, aj vrch a rozmixujeme si ich mixérom na omrvinky (použijeme ich na konečné posypanie).

Korpus si vložíme do formy, nanesieme naň čokoládový krém a odložíme na 30 minút do chladničky.

Potom ho vyberieme, rovnomerne rozotrieme aj vanilkový krém, celý vrch posypeme omrvinkami a môžeme nakrájať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay