Osviežujúci, rýchly a akurát sladký dezert, ktorého príprava je skutočne nenáročná. Ak obľubujete svieže citrónové dezerty, oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
50 g masla
2 vajcia
2 lyžice cukru
½ bal. prášku do pečiva
Štipku soli
1 lyžičku kyslej smotany
Na krém:
500 ml mlieka
4 lyžice hladkej múky
2 bal. vanilkového cukru
100 g masla
100-150 g kr. cukru
1 väčší citrón
Postup:
Všetky prísady na cesto spracujeme a podľa potreby pridáme jednu lyžičku kyslej smotany, ak je cesto príliš tuhé. Uhnetieme jednotné cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti a každú zvlášť rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 15 x 20 cm. Jednotlivé pláty upečieme na obrátenom plechu pri teplote 175 stupňov – kým na povrchu nebudú zlatisté.
Mlieko uvaríme s múkou a vanilkovým cukrom na hustejší puding
Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a primiešame aj kôru a šťavu z jedného citróna. Maslový krém vmiešame do vychladnutého pudingu.
Keď pláty cesta vychladnú, jednoducho vrstvíme na seba cesto a krém, kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém.
Vložíme na pár hodín, ideálne na noc do chladničky, kde cesto krásne zmäkne. Podávame posypané strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked