plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný bravčový rezeň na prírodno – s horčicou a cibuľkou: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku, náš obľúbený obed!

Výborný recept na šťavnaté mäsko v horčicovej šťave, ktoré sa doslova rozpadá na jazyku. Určite skúste, je to skvelý recept.

Výborný recept na šťavnaté mäsko v horčicovej šťave, ktoré sa doslova rozpadá na jazyku. Určite skúste, je to skvelý recept.

Potrebujeme:

1 kg bravčové karé bez kosti

2 ks veľká cibuľa

plnotučná horčica na potretie mäsa

5-7 ks stredné sterilizované uhorky

0,5 – 1 l vývar alebo 1 kocka bujón masox

olej, soľ

čierne korenie mleté

2 lyžičky mletá červená paprika

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zľahka naklepeme pod fóliou a biele okraje jemne nakrojíme, aby sa nám neskrúcali.

Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z obidvoch strán potrieme horčicou. Necháme poležať aspoň pol hodinu, keď nestíham, nenechávam odležať vôbec.

V hrnci si na minimálnom množstve oleja do zlatova opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Na panvici s olejom si plátky po odležaní sprudka opečieme z obidvoch strán a vložíme do hrnca s cibuľou.

Výpek na panvici zalejeme vývarom, prevaríme aby sme získali z panvice všetky chute a nalejeme na mäso. Potom pridáme do hrnca k mäsu na kocky nakrájané kyslé uhorky a červenú papriku. Premiešame.

Dusíme do mäkka, ale opatrne miešame aby sa nám kare nepolámalo, dusíme cca 30 min.

Po udusení, mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme na jemno, poprípade dochutíme. Mäso vrátime do omáčky a podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kwestiasmaku

Najlepšie recepty na dnes