plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočné zemiakovo-syrové krokety z domácej kuchyne: Len pár bežných ingrediencií a nezabudnuteľný kulinársky zážitok je na svete!

Výborný recept z youtube na famózne domáce zemiakové krokety plnené syrom, aké ste ešte nejedli.

Potrebujeme:

300 g zemiakov (2-3 zemiaky)

zelerovú vňať

1/4 ČL mletého bieleho korenia

1/4 ČL soli

2 PL kukuričného škrobu

100 g syra mozzarella

200 g pšeničnej múky

1 vajce

200 g strúhanky

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájame na tretiny, vložíme do hrnca, zalejme vodou a dáme ich variť na 20 minút.

Ak sú už mäkké, vložíme ich do sitka a necháme dobre scediť vodu.

Na doske si najemno nakrájame listy zeleru a vňať vložíme do malej misky.

Do väčšej misky pridáme uvarené zemiaky a roztlačíme ich na kašu.

Potom pridáme zelerovú vňať, mleté biele korenie, soľ a zmes premiešame.

Nakoniec pridáme kukuričný škrob a opäť dobre premiešame.

Z cesta si potom vytvarujeme placku veľkosti dlane, do stredu vložíme tvrdý syr, ktorý celý obalíme.

Do menšej misky si nasypeme múku, do ďalšej misky si pripravíme vajce a lyžičkou ho rozšľaháme.

 

Do ďalšej misky si pripravíme strúhanku.

Zemiakovú rolku obalíme v múke, potom ju dáme do rozšľahaného vajíčka.

Nakoniec rovnomerne obalíme vrstvou strúhanky.

Rolky si uložíme na plech a dáme ich na 30 minút do chladničky.

 

Na panvici dáme rozohriať olej a postupne pridávame krokety.

Vysmážame ich na miernom ohni.

Keď sú dozlatista upečené z každej strany, môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes