Výborné zapekané karé so syrom a kyslou smotanou podľa receptu mojej svokry: Chvíľka roboty a je šťastná celá rodina!

Výborné a rýchle jedlo na dva spôsoby - s bravčovým aj kuracím mäsom. Určite si budete pochvaľovať!

Výborné a rýchle jedlo na dva spôsoby – s bravčovým aj kuracím mäsom. Určite si budete pochvaľovať!

Potrebujeme:

5 plátkov bravčové karé bez kosti (môžeme rozdeliť na 2 polovice)

100 g syr nastrúhaný

3 ks vajce

200 ml kyslá smotana

100 – 200 ml mlieko alebo sladkej smotany

...

2 strúčiky

cesnak

soľ

strúhanka

Postup:

Plátky mäsa nasolíme, vyklepeme a vyklepeme do nich strúhanku. Rezne poriadne namočíme v rozšľahnom vajíčku a sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.  Vyberieme z panvice a poukladáme vedľa seba na pekáč. Na každý rezeň dáme vrstvu najemno nastrúhaného syra. Kyslú smotanu rozriedime mliekom, pridáme roztlačený cesnak a polejeme zmesou prichystanou zmesou.  Pekáč zakryjeme a dáme piecť na 30-40 minút na 200 stupňov.

2 verzia s kuracím mäsom

Ak pracujeme s kuracím mäsom, netreba ho ani obaľovať a presmážať. Ja len nakrájam na tenké plátky, pripadne zľahka naklepem. Osolím, okorením (odporúčam grilovacie korenie).

Uložíme na vymastený pekáč, alebo vyložený alobalom. Na každý kúsok uložím koliesko ananásu a potom pokračujem ako v predchádzajúcom prípade. Ak nemáte radi ananás, vyskúšajte plátok paradajky, cibuľu alebo huby.