Keď sa u nás chystá nejaká oslava, všetci sa vždy tešia na tieto zákusky podľa receptu z youtube. Sú oveľa lepšie, ako klasické veľké veterníky a vyzerajú pekne na slávnostnom stole. Len tak sa vždy po nich zapráši!
Potrebujeme:
Na krém
3 poháre mlieka
1 čajovú šálku cukru (ak máte radi sladšie, môžete pridať 2 – 3 lyžice naviac)
2 PL hladkej múky (kopcovité)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL kukuričného škrobu (kopcovitú)
1 žĺtok
1 balenie vanilkového cukru
1 PL masla
200 g mliečnej čokolády
Na cesto
50 g masla
250 ml vody
štipku soli
150 g hladkej múky
4 vajcia
1/4 ČL prášku do pečiva
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém. Mlieko si nalejeme do hrnca, pridáme múku, škrob, žĺtok a cukor.
Dobre vymiešame mixérom a uvaríme hustý krém. Zašľaháme vanilkový cukor s maslom a necháme chladnúť prikryté potravinárskou fóliou.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme vodu, štipku soli, hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a za stáleho miešania uvaríme hladké plastické cesto.
Potom ho odstavíme, necháme mierne vychladnúť a po jednom doňho zašľahávame vajíčka, kým nie je cesto kompaktné a kým nemá správnu konzistenciu.
Potom ho naplníme do zdobiaceho vrecúška a na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme podlhovasté koláčiky.
Pečieme do zlatista v predhriatej rúre na 200 °C asi 25 minút. Pozor, prvých 15 minút rúru neotvárame!
Každý kúsok prekrojíme na polovicu a naplníme krémom.
Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, jednu stranu každého zákusku namočíme do tejto polevy a potom si čokoládou naplníme zdobiace vrecúško a ozdobíme.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video postup nájdete na youtube!