Tieto zákusky u nás nesmú chýbať na žiadnej oslave: Veterníkové jednohubky, ktoré miznú zo stola rýchlosťou blesku!

Keď sa u nás chystá nejaká oslava, všetci sa vždy tešia na tieto zákusky podľa receptu z youtube.

Sú oveľa lepšie, ako klasické veľké veterníky a vyzerajú pekne na slávnostnom stole.

Len tak sa vždy po nich zapráši!

Potrebujeme:

Na krém

3 poháre mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čajovú šálku cukru (ak máte radi sladšie, môžete pridať 2 – 3 lyžice naviac)

2 PL hladkej múky (kopcovité)

1 PL kukuričného škrobu (kopcovitú)

1 žĺtok

1 balenie vanilkového cukru

1 PL masla

200 g mliečnej čokolády

Na cesto

50 g masla

250 ml vody

štipku soli

150 g hladkej múky

4 vajcia

1/4 ČL prášku do pečiva

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém.

Mlieko si nalejeme do hrnca, pridáme múku, škrob, žĺtok a cukor.

Dobre vymiešame mixérom a uvaríme hustý krém.

Zašľaháme vanilkový cukor s maslom a necháme chladnúť prikryté potravinárskou fóliou.

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme vodu, štipku soli, hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a za stáleho miešania uvaríme hladké plastické cesto.

Potom ho odstavíme, necháme mierne vychladnúť.

Následne po jednom doňho zašľahávame vajíčka, kým nie je cesto kompaktné a kým nemá správnu konzistenciu.

Potom ho naplníme do zdobiaceho vrecúška a na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme podlhovasté koláčiky.

Pečieme do zlatista v predhriatej rúre na 200 °C asi 25 minút.

Pozor, prvých 15 minút rúru neotvárame!

Každý kúsok prekrojíme na polovicu a naplníme krémom.

Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

Jednu stranu každého zákusku namočíme do tejto polevy.

Potom si čokoládou naplníme zdobiace vrecúško a ozdobíme.

Môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video postup nájdete na youtube!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár