Na prípravu jednoduché srbské rizoto s bravčovým mäsom a zeleninou.
Jedná sa o úplnú klasiku – žiadne talianske krémové rizoto, ale poctivá porcia ryže, mäsa, hrášku, zeleniny a strúhaného syra.
Netradičný recept na lahodné srbské rizoto z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Potrebujeme:
2 PL rastlinného oleja
1 cibuľu
250 g hovädzieho mäsa
soľ
mleté čierne korenie
1 papriku
1 PL rajčinového pretlaku
2 ČL mletej sladkej papriky
3 strúčiky cesnaku
1 paradajku
1 nakladanú feferónku
1 šálku ryže
2 šálky vody alebo vývaru
hrsť hrášku
tvrdý syr
nakladanú uhorku
petržlenovú vňať
Postup:
Na začiatku na panvici zohrejeme olej. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Pridáme na panvicu, nalejeme trochu vody a zamiešame.
Na tvrdej podložke nakrájame mäso na kocky.
Posolíme a dochutíme čiernym korením a premiešame.
Mäso vložíme do panvice s dozlatista osmaženou cibuľou a zamiešame.
Papriku prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka, stonku a nakrájame na kocky.
Do panvice pridáme pretlak a premiešame.
Pridáme mletú papriku a dôkladne zamiešame.
Nalejeme trochu vody a miešame.
Mäsovú zmes dochutíme soľou a čiernym korením.
Pretlačíme cesnakové strúčiky a premiešame.
Rajčinu a feferónku nakrájame na kocky.
Spolu s nakrájanou paprikou pridáme do zmesi a dobre zamiešame.
Pridáme ryžu, nalejeme vodu a zamiešame.
Nakoniec pridáme hrášok.
Panvicu prekryjeme a necháme variť cca 20 minút.
Po uvarení podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
Na jemnom strúhadle nastrúhame tvrdý syr.
Rizoto servírujeme so syrom, nakladanou uhorkou a petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: