Toto už nie je len obyčajné sladké pečivo, ale skutočný dezert: Nadýchané slimáky z kysnutého cesta, plnené delikátnym krémom!

5938

Vynikajúce sladké pečivo plnené krémom podľa receptu z youtube, ktoré chutí ako skutočný dezert! Nadýchané cesto a lahodný krém ho posunuli na vyššiu úroveň!

Potrebujeme:

Na cesto:

500 – 600 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

10 g sušeného droždia

300 ml teplého mlieka

50 g masla

2 bielky

Na krém:

320 ml mlieka

2 žĺtky

120 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

10 g vanilkového cukru

Na potretie:

1 žĺtok + 2 PL mlieka

Postup:

1. Ako prvé si uvaríme krém. Do hrnca si nasypeme cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob, pridáme žĺtky a vypracujeme metličkou.

2. Potom prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

3. Krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.

4. Na cesto si zmiešame v mise múku s ostatnými suchými prísadami.

5. Následne nalejeme teplé mlieko, rozpustené maslo, bielky, všetko spolu vymiešame a následne vypracujeme nadýchané cesto.

6. Odložíme ho do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu kysnúť.

7. Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyvaľkáme na obdĺžnik a navrstvíme rovnomerne krém.

8. Zrolujeme a potom niťou nakrájame na širšie slimáky, ktoré naukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.

9. Nakoniec urobíme cez stret každého slimáka špajdľou drážku a vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom, ktoré sme zmiešali s mliekom.

10. Pečieme 30 – 35 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.

11. Hotovo. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom a podávame. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár