Nikdy nestihnú ani vychladnúť: LACNÝ a vynikajúci obed za desať minút – na túto chuť sa nechystajú ani zemiakové placky!

9252 0

Tieto placky sú veľmi dobré ako desiata alebo ako rýchly obed či večera. Ideálne jedlo aj na cesty, do školy alebo do práce.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

– 200 g kefíru, jogurtu alebo kyslého mlieka;

– ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny;

– 2 vajcia;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– 100 g hl. múky;

– ½ čajovej lyžičky soli;

– 100 g tvrdého syra;

– 150 g paradajok;

– 100 g salámy alebo šunky;

– 50 g zelených byliniek;

– olej

Postup:

1. Vajíčka rozšľaháme s kefírom, soľou a sódou bikarbónou.

2. Múku preosejeme priamo do misy a vymiešame homogénne cesto.

3. Pridáme salámu a paradajky nakrájané na kocky, strúhaný syr a nakrájanú zeleninu.

Prísady dobre premiešame.

4. Panvicu vymastíme trochou oleja, rozpálime, nalejeme 1-2 lyžice cesta a rozotrieme na povrch panvice.

5. Prikryjeme pokrievkou a placky pečieme na strednom ohni, kým nie sú z oboch strán pekne opečené.

Uisťujeme vás, že rodina bude z týchto lahodných placiek nadšená, či ich budete podávať na raňajky alebo ako desiatu.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár