Extra chrumkavé vďaka jednej prísade: Výborné pečené zemiaky so zelenou cibuľkou!

Rýchla, chutná a vynikajúca príloha – pečené zemiaky so zelenou cibuľkou, ktoré sú fantasticky chrumkavé vďaka špeciálnej prísade.

Rýchla, chutná a vynikajúca príloha – pečené zemiaky so zelenou cibuľkou, ktoré sú fantasticky chrumkavé vďaka tajnej prísade – strúhanke. Ochutnajte, sú vynikajúce!

Potrebujeme:

4-5 zemiakov

1 kopcovitú lyžicu strúhanky

Zväzok zelenej cibuľky

Olej

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky ošúpeme, preložíme do misky, osolíme, okoreníme, posypeme strúhankou a premiešame.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov a počas pečenia niekoľkokrát premiešame.

Keď zemiaky zmäknú, zvýšime teplotu na 220 stupňov, aby sa na povrchu vytvorila krásna kôrka.

Upečené zemiaky posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou a ideálna príloha k akémukoľvek mäsku je pripravená!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gustolandia