Rýchla, chutná a vynikajúca príloha – pečené zemiaky so zelenou cibuľkou, ktoré sú fantasticky chrumkavé vďaka tajnej prísade – strúhanke. Ochutnajte, sú vynikajúce!
Potrebujeme:
4-5 zemiakov
1 kopcovitú lyžicu strúhanky
Zväzok zelenej cibuľky
Olej
Soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme, preložíme do misky, osolíme, okoreníme, posypeme strúhankou a premiešame.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov a počas pečenia niekoľkokrát premiešame.
Keď zemiaky zmäknú, zvýšime teplotu na 220 stupňov, aby sa na povrchu vytvorila krásna kôrka.
Upečené zemiaky posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou a ideálna príloha k akémukoľvek mäsku je pripravená!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gustolandia