plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľné obrátené rezne z Bešeňovej: Výborné mäsko v tej najlepšej cesnakovej omáčke!

Výborný recept, ktorý nám robí teta z Bešeňovej vždy, keď prídeme. Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed

Výborný recept, ktorý nám robí teta z Bešeňovej vždy, keď prídeme. Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed!

Potrebujeme:

700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapená na tenko

3 vajcia

1 strúčik cesnaku – pretlačený

Strúhanka

Soľ, korenie

Olej

Na omáčku:

3 lyžice horčice

3 – 4 lyžice kečupu

2 strúčiky cesnaku – pretlačeného

2 lyžice oleja

3 lyžice masla

400 ml vývaru alebo vody

1 cibuľu

Postup:

Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).

Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.

Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou.

V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak

Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubica

Najlepšie recepty na dnes