Kamarátka mi poradila recept na extra šťavnaté kuracie stehná: Kompletné jedlo z jedného plechu, ktoré si okamžite obľúbila celá rodina!

Ak máte chuť na dobré jedlo, pripravte si tieto lahodné kuracie stehienka s pečenými zemiakmi. 

S týmto tipom budú chutiť oveľa lepšie, ako kedykoľvek predtým.

Nezabudnite si k mäsku pripraviť aj tento fantastický šalát!

Recept z youtube je pritom veľmi jednoduchý a rozhodne sa oplatí ho vyskúšať. 

Potrebujeme:

2 kg kuracích stehien

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 veľkú cibuľu

6 – 8 strúčikov cesnaku

1 ČL čierneho mletého korenia

20 g soli

2 ČL talianskych byliniek

4 ČL mletej červenej papriky

500 ml kefíru

6 – 7 zemiakov

Na šalát:

1/2 čínskej kapusty

1 šalátovú uhorku

1 paradajku

2 cherry paradajky

1 avokádo

niekoľko vetvičiek petržlenu

2 PL olivového oleja

soľ

1/2 ČL horčice

trochu čierneho korenia

Postup:

Kuracie stehná si umyjeme, osušíme a vložíme do misy. 

 

 

Cibuľu si nakrájame nadrobno.

Spolu s prelisovaným cesnakom ju navrstvíme na mäso.

Posypeme čiernym korením, soľou, bylinkami, paprikou.

Rukou dobre roztlačíme cibuľu s cesnakom a koreninami. 

Potom votrieme koreninovú zmes aj do stehien tak, aby boli z každej strany dochutené.

Nakoniec všetko zalejeme kefírom, premiešame, prikryjeme tanierom alebo pokrievkou.

Necháme marinovať najmenej 3 hodiny, najlepšie však cez noc.

 

Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme z marinády a vložíme do nej ošúpané a na mesiačiky nakrájané zemiaky. 

Takto pripravené zemiaky rovnomerne rozložíme na plech a na ne uložíme kuracie stehná. 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 °C asi 50 – 55 minút. 

 

Medzitým si pripravíme šalát.

Čínsku kapustu si umyjeme a nakrájame najemno.

Vložíme ju do misy, pridáme pokrájanú uhorku, paradajky, cherry paradajky, nadrobno pokrájanú cibuľu, kúsky avokáda, pokrájanú petržlenovú vňať a všetko premiešame s olivovým olejom. 

Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme aj trochu horčice.

10 minút pred dopečením stehien ich polejte šťavou, ktorú pustilo mäso. 

Hotovo.

Stehienka môžete servírovať spolu so zemiakmi a šalátom. 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár