Výborné kuracie rolky s cuketou a syrom, vo voňavej omáčke – luxusný obed za 30 minút: Len zatočiť a dať do hrnca, chuť perfektná!

Vynikajúce a šťavnaté kuracie rolky plnené syrom a cuketou v delikátnej hubovej omáčke.

Vynikajúce a šťavnaté kuracie rolky plnené syrom a cuketou v delikátnej hubovej omáčke.

Potrebujeme:

3 kusy kuracích pŕs

1/2 malé cukety

asi 7 polievkových lyžíc smotanového syra alebo syrokrému

pár lístkov bazalky

1 malá cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

pár húb

Korenie: soľ, korenie, bobkový list, 2 guľôčky čierneho korenia, sladká a pálivá paprika

pol šálky hladkej múky

2 šálky vody alebo vývaru

olej na vyprážanie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice a každý plátok ešte rozklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením.

Na každý kúsok natrieme lyžicu smotanového syra, alebo syrokrému a uložíme lístky bazalky.

Cuketu umyjeme a pomocou škrabky nakrájame na tenučké plátky. Na každý kúsok mäsa dáme niekoľko plátkov cukety.

Pevne zrolujeme, obalíme v múke a opražíme na oleji z každej strany, kým mäso nezíska zlatistú farbu. Najskôr opečte na strane, kde je spoj, rolky sa potom nebudú rozpadať. Mäso vyberieme z panvice a opražíme na nej huby – potom opäť pridáme mäso.

Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme bobkový list a nové korenie a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Potom pridáme do výslednej omáčky lyžicu smotanového syra, premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.

Ak sa vám zdá omáčka na konci varenia stále riedka, môžete ju zahustiť lyžicou múky, ktorú rozmiešate vo vode. Len primiešať do omáčky prevariť a môžete servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blogzapetytem.pl