plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné kuracie rezne v syrovo-cesnakovej zmesi: Žiaden trojobal, minútková príprava a chuť lepšia ako klasika!

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

Potrebujeme:

2 kuracie prsia
1 vajce
1 lyžica vody
1 lyžička sušeného cesnaku
1/2 lyžice soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
2 šálky najemno nastrúhaného syra (ideálne parmezánu)
4 polievkové lyžice masla
2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

Prekrojte každé mäso na polovicu. V plytkej miske rozšľahajte vajcia s vodou. Pridajte cesnak, soľ, korenie a šľahačku.

Do samostatnej misky nasypte syr a každý kúsok mäska obaľte najskôr vo vaječnej zmesi – nechajte vajcia odkvapkať a následne obalíme v syrovej zmesi.

Jemne zatlačte, potom otočte a zopakujte na druhej strane. Vytraste prebytok syra. Opakujte tento postup aj s ostatnými kurami.

Dajte maslo a olej do veľkej panvice a nechajte rozpustiť.

Umiestnite kuracie mäso do horúceho tuku, kým syrová nie je na jednej strane hnedastá, aby sa syrová zmes prilepila k povrchu mäska (približne 3 minúty).

Ľahko zatlačte špachtľou a potom otočte a znova opečte z druhej strany, až kým nie je zapečené aj z druhej strany.

zdroj: cincyshopper 

Najlepšie recepty na dnes