Fantastické kuracie kapsy so syrom a špenátom, pripravené v rúre!

Skvelý obed, ktorý si pokojne môžete v bežný deň, ale aj ako slávnostné jedlo, napríklad na rodinnej oslave. Kuracie kapsy s chutnou náplňou pripravíte jednoducho a čo je najlepšie, bez vyprážania.

Skvelý obed, ktorý si pokojne môžete v bežný deň, ale aj ako slávnostné jedlo, napríklad na rodinnej oslave. Kuracie kapsy s chutnou náplňou pripravíte jednoducho a čo je najlepšie, bez vyprážania.

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs

200 g mrazeného špenátu

2/3 šálky najemno nastrúhanéhos yra

¼ šálky nastrúhaného parmezánu

200 g mozzarelly

...

1 vajce

2 strúčiky cesnaku

½ šálky strúhanky

Talianske korenie

Soľ, čierne mleté korenie

Paradajkové pyré alebo kečup

Postup:

Rúru nastavíme na 220 stupňov a plech na pečenie potrieme olejom. Kuracie prsia očistíme, umyjeme a každá kúsok rozkrojíme a otvoríme – tak aby sme mäso mohli rozložiť na väčšiu plochu.

Mäso ochutíme soľou a korením. Z rozmrazeného špenátu odstránime prebytočnú šťavu a zmiešame so strúhaným syrom, ½ strúhaného parmezánu a ½ mozzarelly. Pridáme ½ lyžičky soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Zmes navrstvíme na každý kúsok kuracieho mäsa a zrolujeme.

Strúhanku zmiešame so zvyšným parmezánom, bazalkou, a oreganom. Vajcia rozmiešame s trochou mlieka a štipkou soli. Teraz vezmeme každú rolku a obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke. Každý kúsok vložíme do vymastenej zapekacej misy – netreba viazať ani upevňovať špáradlom, stačí, ak dáte rolky zvinutými koncami nadol a uložíte ich tesne vedľa seba.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 30 minút. Potom potrieme paradajkovým pyré, posypeme syrom a necháme zapiecť, kým sa syr nerozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mykitchenescapades