Výborné knedličky z cukety a starších rožtekov: Vyskúšala som z prvej úrody cukety a odvtedy robím každý týždeň!

Mojej rodine tieto knedle chutia tak veľmi, že po nich idú hneď ako ich vyberieme z vody. Sú skutočne výborné, jemné a úplne jednoduché na prípravu. Ak neviete, čo s úrodou cukety, vyskúšajte ich.

Mojej rodine tieto knedle chutia tak veľmi, že po nich idú hneď ako ich vyberieme z vody. Sú skutočne výborné, jemné a úplne jednoduché na prípravu. Ak neviete, čo s úrodou cukety, vyskúšajte ich.

Potrebujeme:

1 malú cuketu (asi 250 gramov)

250 g hrubej múky alebo krupice

5 starších rožtekov

2 vajcia

Štipku prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli

Petržlenovú vňať nasekanú nadrobno

Postup:

Cuketu umyjeme, múžeme ošúpať (ale nie je to potrebné) a vyberieme vnútro s jadierkami. Nastrúhame, pridáme k nej nadrobno nakrájané rožky, rozšľahané vajce, múku, prášok do pečiva, soľ aj petržlenovú vňať. Zmes bude suchšia, ale tak to má byť, knedle sa vám budú ľahko tvarovať. Môžeme tvarovať mini bochníčky, alebo guľôčky (ja odporúčam guľôčky, bochníček sa mi trochu rozpadal). Knedle zľahka poprášime múkou a dáme varič do osolenej vriacej vody. Varíme podľa veľkosti – na najväčšie potrebujeme asi 15 minút, na najmenšie stačí aj 8 minút.

Podávame s omáčkou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)