Výborné knedličky bez múky a vajec: Recept od tetičky zo Sliezska!

Týmto knedličkom sa tiež hovorí "škrobánky:. Neobsahujú žiadnu múku a ani vajcia. Sú pripravené doslova bleskovo a chutia skutočne výborne. Podávajte ich s opraženou cibuľkou a slaninkou.

Týmto knedličkom sa tiež hovorí „škrobánky:. Neobsahujú žiadnu múku a ani vajcia. Sú pripravené doslova bleskovo a chutia skutočne výborne. Podávajte ich s opraženou cibuľkou a slaninkou.

Potrebujeme:

Zemiaky

Zemiakový škrob

Soľ (len do vody, nie do cesta)

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke a následne očistíme a nastrúhame najemno. Postupne pridávame škrob (na 1 kg asi 250 g škrobu). Cieľom je vypracovať jednotnú hmotu – podľa potreby preto pridáme viac, alebo menej škrobu. Z cesta hneď tvoríme menšie guličky (knedličky), ktoré jednoducho vkladáme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Knedličky sa varia skutočne kratučko – len asi 3 minúty. Potom plameň vypneme, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte pár minút dôjsť. Potom vyberieme a podávame s opraženou cibuľkou a slaninkou, alebo s dusenou kapustou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

autor: Julka K.