Výborné jogurtovo-cesnakové kuriatko na jednom plechu s prílohou!

Máte radi jogurtové marinády? Táto je výborná a kuriatko vďaka nej krásne rozvoniava. Ak máte radi pálivé, pokojne pridajte aj štipku pálivého korenia.

Máte radi jogurtové marinády? Táto je výborná a kuriatko vďaka nej krásne rozvoniava. Ak máte radi pálivé, pokojne pridajte aj štipku pálivého korenia.

Potrebujeme:

Kuracie stehienka dolné

1 kg zemiakov – ošúpaných, nakrájaných

2 cibule – ošúpané, nakrájané

Marináda:

300 ml bieleho jogurtu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ citróna – šťavu

2 lyžice sójovej omáčky

½ lyžičky bieleho mletého korenia

2 strúčiky cesnaku pretlačeného

2 lyžičky kari korenia – voliteĽné

Soľ

Postup:

Prísady na marinádu zmiešame, pridáme kuracie mäsko, dobre premiešame a necháme marinovať v chlade aspoň 3 hodiny (ideálne cez noc).

Na vymastený plech uložíme zemiaky, cibuľku a pridáme aj marinované stehienka spolu s marinádou. Na stehienka môžeme ešte uložiť plátky masla.

Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov. Keď je mäso mäkké, odokryjeme a necháme aspoň 15-20 minút zapiecť dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)