Jablkové rýchlošišky bez kysnutia – zo šľahačkového cesta: Môžete vyprážať alebo upiecť v rúre – sú fantastické!

Výborné šišky z domácich jabĺčok. Vyskúšajte, sú naozaj výborné – šťavnaté a fantasticky jemné. Môžete ich vyprážať ako klasické šišky, alebo upiecť v rúre pre zdravšiu verziu.

Potrebujeme:

250 g jablkového pyré (jablká očistíme, vykrojíme jaderník, nakrájame na malé kúsky a rozmixujeme ponorným mixérom)

2 rozšľahané vajcia

60 ml šľahačky

2-3 PL medu alebo javorového sirupu

1 ČL vanilkového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL mletej škorice

¼ ČL sódy

1 ČL kypriaceho prášku

230 g hladkej múky

60 ml oleja

½ ČL soli

Postup:

Pečená verzia:

Rúru nastavíme na 160 stupňov a olejom vymastíme formu na šišky alebo muffiny.

Jablkové pyré, vajcia, šľahačku, olej, med a vanilku zmiešame.

Potom postupne pridáme suché prísady – cesto nemiešame dlho, aby šišky neboli príliš tuhé.

Do zdobiaceho sáčku naplníme zmes a nanášame ju do olejom vymazanej formy.

Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 14 minút, kým sú šišky na dotyk pružné. Po dopečení ich necháme ešte aspoň 5 minút vo forme, potom ich opatrne vyberieme a namáčame do polevy, alebo do zmesi vanilkového a práškového cukru. My ich máme radi s rumovou polevou (práškovoý cukor vymiešame s rumom).

Vyprážaná verzia:

Pomocou zdobiaceho vrecka hmotu dávkujeme do rozpálené olaja, prípadne dávkujeme cesto pomocou obyčajnej lyžice.

Foto: pixaby