TOP obedové jedlo: Takto pripravené fašírky miluje celá rodina a ostanú vždy len prázdne taniere!

1578

Niekedy netreba zbytočne vymýšľať a treba sa spoľahnúť na overený recept, ktorý všetkým chutí. U nás sú to fašírky a robievam ich presne podľa tohto receptu z jemchyjinka.ru. Zatiaľ chutili každému, kto ochutnal a doma ostanú po nich vždy len prázdne taniere!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

1 strúčik cesnaku

2 vajcia

1 – 2 cibule

100 ml mlieka

3 kusy pečiva

1,5 – 2 PL horčice

petržlenová vňať

soľ a korenie podľa chuti

strúhanku na obalenie

Postup:

Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme dozlatista.

Pečivo si natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky a namočíme do mlieka, aby zmäklo.

Do mletého mäsa primiešame osmaženú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, vyšľahané vajcia a pečivo, ktoré si predtým vyžmýkame, aby sme ho zbavili prebytočného mlieka. Mleté mäso môže byť bravčové, hovädzie, aj mix.

Osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú vňaťku a horčicu, vďaka ktorej sú fašírky ešte chutnejšie.

Aby sme všetko dobre spojili, miešame 7 – 10 minút, kým nevznikne homogénna a plastická hmota.

Navlhčenými rukami potom tvarujeme fašírky a obaľujeme v strúhanke.

Vysmážame na horúcom oleji do zlatohneda. Servírujeme s obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár