plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné banánové žemle: Vyskúšajte toto pečivo, ktoré bude raňajkovým klenotom!

Jemné a chutné pečivo podľa receptu z youtube, ktoré je ideálne na raňajky alebo ako chutná desiata pre deti!

Potrebujeme:

2 zrelé banány (280 g)

1 vajce (alebo 2 menšie)

350 g hladkej múky

1 ČL sušeného droždia

1/2 ČL soli

28 g masla

Voliteľné: 

80 g hrozienok

Postup:

1. Banány si ošúpeme, nalámeme do misky a roztlačíme vidličkou.

2. Pridáme vajce a vyšľaháme metličkou.

3. Primiešame sušené droždie, rozpustené maslo a hrozienka.

4. Nakoniec ešte pridáme soľ, nasypeme múku a vypracujeme kompaktné cesto. 

5. Prikryjeme a necháme podkysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

6. Následne ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

7. Cesto vygúľame, jemne sploštíme a rozrežeme na 9 približne rovnakých častí. 

8. Každý kúsok vytvarujeme na žemličku, uložíme na plech, prikryjeme a necháme asi 45 minút podkysnúť. 

9. Keď zdvojnásobia svoju veľkosť, priložíme navrch vidličku a jemne posypeme múkou, aby sme vytvorili vzor. 

10. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 15 – 20 minút. 

Žemličky sú veľmi jemné a určite si ich obľúbite.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes