Výborné a lacné rizoto z rúry – lepšie som nejedla: Kto raz skúsi tento nápad, ryžu už inak robiť nebude!

Tento recept mám veľmi rada, pretože rizoto je vždy výborné a hotové doslova bez práce. odporúčam aj na bežné varenie ryže, ak máte pocit, že sa ryža zvykne pripáliť, alebo je zlepená a rozvarená.

Tento recept mám veľmi rada, pretože rizoto je vždy výborné a hotové doslova bez práce. odporúčam aj na bežné varenie ryže, ak máte pocit, že sa ryža zvykne pripáliť, alebo je zlepená a rozvarená.

Potrebujeme:

1 hrnček ryže

2 hrnčeky vody

1 väčšiu cibuľu

olej

2 zelené papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 paradajky

1/2 vrecka pol  vrecka mrazenej zeleniny (podľa chuti),

400 g konzerva bravčové mäso vo vlastnej šťave (ideálne domáca) – môžete použiť aj kuracie mäsko alebo pripraviť aj bez mäska 400g

Vegeta na dochutenie

Syr

Postup:

Cibuľku speníme, prisypeme ryžu a orestujeme, zalejeme 2 hrnčekmi vody. Pridáme zeleninu, mäso, dochutíme vegetou. Zakryjeme pokrievkou a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °. Pečieme 1 hodinu.

Môžeme posypať syrom a môžeme podávať.

Rizoto je krásne šťavnaté a výborné, inak ho už roky nerobím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)