plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektná zdobiaca hmota ako od profesionálnej cukrárky: Vytvoríte s ňou ružičky, lístočky aj iné ozdoby a výborne sa s ňou pracuje!

Z tejto sladkej cukrárskej hmoty podľa receptu zo stránky ulyublena vytvoríte naozaj profesionálne zdobenie na torty a dezerty.

Z tejto sladkej cukrárskej hmoty podľa receptu zo stránky ulyublena vytvoríte naozaj profesionálne zdobenie na torty a dezerty.

Ružičky, lístočky, figúrky, aj iné ozdoby podľa vlastnej fantázie, to všetko s ňou hravo zvládnete.

Potrebujeme:

45 ml vody

175 g sirupu (invertný sirup)

900 g preosiateho práškového cukru

1 ČL sódy bikarbóny

15 g želatíny

1 ČL vanilínu

kyselinu citrónovú

Postup:

1. Pripravte si invertný sirup: 1 šálku vody zmiešajte s 500 g cukru a priveďte do varu.

Pridajte 1 lyžičku kyseliny citrónovej, povarte 15 minút za stáleho miešania, potom nasypte 1 lyžičku sódy bikarbóny a povarte ďalších 5 minút.

2. Nalejte si invertný sirup do želatíny a premiešajte.

3. Vanilín zmiešajte s práškovým cukrom a kyselinou citrónovou.

4. V strede práškového cukru urobte vrúbky a zalejte sirupom so želatínou.

5. Vypracujte kompaktnú hmotu (môžete pridať trochu medu, kondenzovaného mlieka alebo ju môžete podľa potreby dofarbiť).

6. Zdobiacu hmotu vložte do chladničky a použite do 14 dní.

Použite svoju fantáziu a vytvorte z tejto perfektnej hmoty dokonalé zdobenie pre vaše torty a dezerty.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes