Mimoriadne chutná zapekaná kapusta so zeleninou a syrom: Úžasné bezmäsité jedlo, ktoré nezaťaží žalúdok a chutí skvele!

Po výdatných sviatočných jedlách je čas trochu odľahčiť žalúdok a preto sme si dnes pre vás pripravili tento recept z youtube na mimoriadne chutnú zapekanú kapustu, ktorá nezaťaží trávenie a chutí skvele!

Potrebujeme:

1 cibuľu

2 stredne veľké zemiaky

4 PL oleja

400 g hlávkovej kapusty

1 mrkvu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 zelené papriky

1/2 červenej papriky

1 ČL čili papričiek (mletých)

1 ČL čierneho korenia

1 ČL soli

3 vajcia

170 ml mlieka

170 ml jogurtu

1/2 ČL oleja

35 g hladkej múky

1 ČL soli

1 ČL čierneho korenia

1 balíček prášku do pečiva

trochu petržlenovej vňate

200 g strúhaného syra čedar

Postup:

Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané očistené zemiaky a opekáme pár minút na miernom ohni. Potom prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 5 minút. Následne pridáme na jemno nakrájanú alebo nastrúhanú kapustu, nastrúhanú mrkvu a premiešame.

Umyjeme a očistíme si zelenú aj červenú papriku, nakrájame na malé kúsky a pridáme do panvice.

Pridáme soľ, koreniny a všetko spolu podusíme pod pokrievkou do mäkka.

Do samostatnej hlbokej misy si rozbijeme vajíčka, nalejeme mlieko, pridáme jogurt, olej a dobre premiešame.

Potom primiešame múku, pridáme soľ, korenie, prášok do pečiva, nakrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme kapustovú zmes so zeleninou. Všetko dôkladne spojíme.

Jenskú misu si vymastíme trochou oleja a preložíme do nej pripravenú zmes. Môžeme posypať trochou čili, navrstvíme nastrúhaný syr a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 – 35 minút.

Hotové jedlo nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: