plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na omáčku som dostala od suseda a odvtedy sa jej nevieme dojesť: Vyskúšajte, je skvelá!

Ak túžite po univerzálnej omáčke, ktorá sa dá použiť k mäsu, na cestoviny, aj na iné jedlá podľa chuti, našli ste tú pravú.

Vynikajúca kombinácia chutí, ktorú si rýchlo obľúbite.

Vyskúšajte a nebudete sa jej vedieť dojesť.

 

 

Recept z youtube kanála meine leckere küche je veľmi jednoduchý.

Potrebujeme:

300 g feferóniek

300 g cesnaku

3 sladké papriky

4 stredne veľké paradajky

200 ml mandľového oleja

2 PL soli

2 PL kryštálového cukru

2 PL octu

Postup:

Feferónky si dobre umyjeme, osušíme a očistíme.

 

 

Vložíme ich do mixéra a nasekáme nadrobno.

Cesnak si očistíme, strúčiky opláchneme a osušíme.

 

 

Následne ho takisto nasekáme pomocou mixéra nadrobno. 

Sladkú papriku si umyjeme, osušíme a očistíme od semien.

Papriku si potom nakrájame na menšie kúsky a takisto ako predchádzajúce ingrediencie si aj papriku rozmixujeme. 

Paradajky si umyjeme, nakrájame a tiež rozmixujeme.

 

 

Teraz si na panvicu nalejeme olej a cesnak osmažíme asi 5 minút. 

Pridáme rozmixované feferónky.

Takisto ich spolu s cesnakom osmažíme 5 minút.

 

 

Následne pridáme rozmixovanú sladkú papriku.

Osmažíme ďalších 5 minút a nakoniec ešte primiešame paradajky. 

Teraz dochutíme soľou, cukrom, octom.

 

 

Povaríme posledných 5 minút.

Omáčka je teraz hotová.

 

 

Hotovo.

Omáčku môžete pridať do akéhokoľvek jedla, môžete ju skladovať v zaváraninových pohároch. 

Jednoducho nalejte do pohárov.

Po vychladnutí pevne uzavrite viečkom a odložte do chladničky. 

Celý návod na prípravu nájdete v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes