Výborná rýchlovka z hrnčeka- kakaová piškóta s tvarohom: Dlho vláčna a na druhý deň je ešte lepšia!

Toto je jeden fantastický koláčik, ktorý prirpavíte skutočne bleskovo a chuť je excelentná.

Navyše, dlho ostane šťavnatý.

Výborný recept od Ivky M.

 

Potrebujeme:

 

Kakaové cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček hrubej múky

1 hrnček cukru krupica

1 hrnček mlieka

3/4 hrnčeka oleja

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

2 vajcia

3 lyžice kakaa

Tvarohová plnka:

2 tvarohy (jedno aké, skúšala som vaničkové aj v alobale)

1 hrnček cukru krupica

1 hrnček mlieka

1 vanilkový puding (len prášok)

1 vanilkový cukor

2 vajcia

Postup:

Spracujeme suroviny na kakaovú a tvarohovú časť zvlášť.

Foto:

Z tej kakaovej si necháme necelý hrnček bokom (príde nahor).

Ak sa vám tvarohová hmota javí redšia, nevadí, koláčik bude šťavnatejší.

Do pekáča vyloženého papierom na pečenie nalejeme väčšiu časť kakaového cesta.

Na neho opatrne nalejeme tvarohovú časť.

Navrch cik cak pofŕkame zvyškom kakaového cesta (kľudne ľahko rozrieďte mliekom).

Pečieme cca 40 min. (Podľa rúry) na cca 170-180 ° C.

Po upečení môžeme posypať cukrom.

Poznámka: tvaroh miešame len ručne.

Ak sa vám kakaová hmota príliš riedka, pridajte trochu múky.

Celý recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár