Perfektný nápad ak čakáte veľa hostí: Výborná rolka z krkovičky – na slávnostný obed aj studenú večeru!

1649 0

Výborný nápad na pohostenie pre návštevy, alebo tip na chutný slávnostný obed. Táto rolka je výborná teplá – ako skvelý obed, alebo ako studená večera, či na obložené misy.

Potrebujeme:

1,3 kg bravčovej krkovičky

Soľ, korenie

Horčicu

Syr

Šunku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Slaninku alebo klobásku

Na potieranie:

70 ml oleja

1 lyžičku červenej papriky

Na omáčku:

Výpek z mäsa

Hladkú múku

Ďalej potrebujeme:

Bravčovú masť

Postup:

Mäso vcelku si prekrojíme priečne na polovicu, ale nie celkom, ale tak, aby sme ho mohli roztvoriť ako knihu. Potom naklepeme pod fóliou natenko a posypeme soľou a korením. Môj prvý pokus na rolku bol z bravčového karé, ale zdala sa mi suchá, z krkovičky je lepšia.

Potrieme horčicou, uložíme plátky syra, šunku a do stredu zvyknem dať pásiky klobásky a kyslú uhorku – môžete použiť akúkoľvek náplň, aké vám napadne.

Rolku opatrne zrolujeme a upevníme motúzom. Potom dáme na pekáč vymastený bravčovou masťou. Vrch potrireme zmesou oleja a sladkej papriky a môžeme ešte zľahka osoliť a okoreniť – ja dávam  aj grilovacie korenie.

Pečieme pri teplote 225 stupňov asi hodinu a pol, pod alobalom. Počas pečenia podlievame výpekom. Po upečení výpek zlejeme (môžeme aj scediť) a zahustíme vodou a múkou.

Podávame s ľubovolnou prílohou, preliate výpekom.

Toto je rolka so špenátom.

Ak nechcete robiť veľkú rolku, môžete pokojne pripraviť aj niekoľko menších. Príprava je rovnaká, ale pečú sa o niečo kratšie. Dajú sa pripraviť z bravčového aj hovädzieho mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška H.

Témy:


Pridajte svoj komentár