plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborná rýchlovka z hrnčeka – tvarohová piškóta s lekvárom: Chutí úplne ako moravské koláče, hotový je hneď!

Tak toto je fantastický koláčik, ktorý chuťou pripomína moravské kysnuté koláče.

Tak toto je fantastický koláčik, ktorý chuťou pripomína moravské kysnuté koláče.

Tento recept je skutočne veľmi vďačný, pretože je rýchly, jednoduchý a chutí naozaj každému.

 

 

Ak hľadáte recept na skvelý dezert ku kávičke, vrelo ho odporúčam.

Ja ho pečiem vždy, keď mám v chladničke tvaroh a lekvár.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hl. múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

NÁPLŇ:

 

 

2 tvarohy

1 hrnček cukru

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding (prášok)

2 vajcia

1/2 hrnčeka mlieka

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Postupne pridáme olej a mlieko.

 

 

Nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Polovicu cesta nalejeme na plech a navrstvíme tvarohovú náplň.

Dávkujeme pomocou lyžičky.

 

 

Náplň:

Vymiešame dohladka tvaroh, cukor a vajcia.

Ja zvyknem do náplňe pridávať aj jeden vanilkový pudingový prášok, ale môžete pokračovať aj bez neho.

 

 

Lyžičkou navrstvíme lekvár – hrudku vedľa hrudky.

Potom nalejeme druhú polovicu cesta.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre.

 

 

Teplota pečenia je 180 stupňov a nakoniec koláč skontrolujeme pomocou špáradla.

Keď pečiem na väčšom plechu, robím len jednu vrstvu cesta, na ktorú navrstvím striedavo tvarohovú plnku a lekvár.

Takýto koláč je nižší a pečie sa kratšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes