Výborná nakladaná kapia, ktorú pripravíte za 25 minút: Naložte si úrodu do pohárov a v zime to bude hotový poklad!

Oživte svoj zimný stôl touto výbornou nakladanou kapiou podľa receptu z youtube.

Teraz naložíte do pohárov a v zime bude hotovým pokladom!

Najlepšie na tomto recepte je to, že kapiu netreba ani lúpať, ani krájať a celá príprava trvá len 25 minút. 

Na prípravu 3 litrových pohárov potrebujeme:

2 kg kapie alebo iného druhu papriku

petržlen

...

6 – 8 strúčikov cesnaku

3 – 5 ČL horčičných semienok

15 ks nového korenia

Na nálev:

1 l vody

250 ml octu (9%)

200 g kryštálového cukru

2 PL soli

5 PL rastlinného oleja

Postup:

Pre tento recept vyberajte stredne veľkú kapiu.

Popichajte ju vidličkou na niekoľkých miestach, aby sa nálev dostal dovnútra.

Na prípravu nálevu zmiešajte všetky suroviny v hrnci a zohrejte.

Keď marináda vrie, vložte do nej kapiu.

Obvarte ju z každej strany 3 minúty. 

Na toto množstvo kapie potrebujete 3 litrové poháre. 

Na dno každého pohára dajte niekoľko guľôčok korenia, jednu lyžičku horčičných semien, niekoľko vetvičiek petržlenovej vňate a časť nakrájaného cesnaku.

Potom vložte asi 5 – 6 kusov kapie. 

Každú kapiu vidličkou dobre stlačte.

Ide o to, aby sa ich zmestilo do pohára čo najviac.

Navrch pridajte znova lyžičku horčičných semien, zvyšný cesnak.

Zalejte vriacou marinádou. 

Po úplnom vychladnutí pohárov odložte poháre s kapiou na tmavé a chladné miesto. 

Kapia si zachová farbu, aj príjemnú konzistenciu.

Preto bude v zime veľmi chutným predjedlom alebo doplnkom, k akémukoľvek jedlu.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: