plny-hrniec_transparent_negativ.png

Varte vajíčka ako kuchári v reštaurácii: Vďaka tomuto postupu bude vajíčko uvarené, ale žĺtok ostane polotekutý!

Úplne jednoduché varené vajcia nie sú ani zďaleka vždy chutné.

 

 

Vajíčko stačí nechať o pár sekúnd dlhšie vo vriacej vode a žĺtok už stratí požadovanú konzistenciu.

Tento problém vyriešite raz a navždy, ak použijete túto metódu varenia. 

 

 

Urobte to presne tak, ako tento kuchár z youtube kanála ShuStriiBUM.

Samozrejme, najlepšie je kupovať domáce vajíčka.

 

 

Vložíme ich do vody, vždy studenej.

Postavíme na sporák.

Privedieme do varu a hneď vypneme ohrev.

 

 

Hrniec s vajíčkami však ešte neodstavujte zo sporáka.

Nechajte ich ponorené v tejto vriacej vode presne 10 minút. 

 

 

Po 10 minútach sceďte vriacu vodu a zalejte studenou vodou.

Vajíčka v nej nechajte ponorené ešte minútu a až potom vyberte a očistite.

Video návod nájdete na konci článku:

 

Najjednoduchší spôsob ako olúpať uvarené vajcia

Lúpanie uvareného vajíčka zo škrupiny si vyžaduje veľa trpezlivosti.

 

 

Niekedy to ide ako po masle a inokedy pri tom doslova strácate nervy.

Kopa odpadu a z celého vajíčka vám ostane polovica.

 

 

Na internete nechýbajú rady, ktoré túto úlohu značne uľahčujú a túto z youtube kanála Good Foods Good Mood si ľudia nevedia vynachváliť.

Každý, kto túto metódu skúsil, potvrdil, že na 100% funguje. 

Vďaka tejto metóde sa nemusíte uvarených vajíčok ani dotknúť a škrupinka sama zlezie.

 

 

Pred varením vajíčko jemne naťuknite v spodnej širokej časti.  

Dávajte však pozor, aby ste škrupinu nerozbili úplne.

Potom vložte vajce do hrnca s vodou a uvarte, ako obvykle. 

 

 

Keď začne voda vrieť, môžete si všimnúť, že prasklina na škrupine sa zväčšuje. 

Medzitým si zoberte malú misku s tesným vekom a naplňte ju asi do polovice vodou. 

Vložte vajíčka, uzavrite vekom a silno potraste do strán.

Keď misku otvoríte, budete  nadšení.

 

 

Vajíčko sa ošúpalo bez toho, aby ste sa ho priamo dotkli a ostáva vcelku.

Na vajíčku neostal absolútne žiaden kúsok škrupiny.

Celý postup nájdete v priloženom videu na konci článku.

Soľ do vody

 

 

Ak sa bojíte vajíčko pred varením naklepnúť, uvarte ho takto a šúpanie pôjde rovnako dobre.

Ďalší rýchly spôsob, ako ošúpať vajíčka, je pridať do vody pred varením soľ. 

Najskôr si ich však vyberte z chladničky asi hodinu pred varením.

Do hrnca, ktorý by mal byť dostatočne veľký, si nalejte vodu, nechajte ju zovrieť a pridajte kopcovitú lyžicu soli. 

 

 

Po uvarení vložte vajce do pohára, zalejte studenou vodou, otvor pohára prikryte dlaňou a niekoľko sekúnd energicky pretrepávajte. 

Robte to nad umývadlom, pretože voda za pohára vám môže vytiecť.

Po chvíli by sa mala škrupina z vajíčka ľahko uvoľniť a jednoducho ju vcelku zvlečiete.

Tento postup tiež nájdete v priloženom videu z kanála MicahMedia.

Pridajte plátky citróna

 

Šúpanie vajec vám môže uľahčiť aj to, keď do hrnca s vodou okrem vajec vložíte aj plátky citróna. 

Potom všetko spolu uvarte.

Po niekoľkých minútach vyberte vajcia z misky a jemne naklepte škrupinu.

Škrupina sa potom rozdelí na dve časti, ktoré sa dajú ľahko odstrániť.

Veľa šťastia!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes