Skúšala som už veľa receptov na pečenú krkovičku, ale tento nemá konkurenciu: V medovo-horčicovej marináde s chrumkavou kôrkou, ako z grilu!

Výborný nápad na prípravu pečenej krkovičky v rúre, je fantasticky šťavnatá a chutí ako keď si ju v lete pripravíte na grile.

Výborný nápad na prípravu pečenej krkovičky v rúre, je fantasticky šťavnatá a chutí ako keď si ju v lete pripravíte na grile.

Potrebujeme:

8 plátkov krkovičky

4 strúčikov cesnaku

1 väščiu cibuľku

3 lyžice oleja

3 lyžice sójovej omáčky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu medu

1 lyžicu horčice

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu nakrájame na plátky a a zmeišame s ostatnými prísadami na marinádu. Mäsko si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a vložíme do marinády aspoň na 2 hodiny

Mäsko potom pečieme na rošte v rúre, pod rošt si dáme plech,a b.

Mäsko pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté, potom vyberieme, potrieme zmesou sójovej omáčky, medu a medu – dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry, na mäsku sa vytvorí krásna kôrka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ivana J.