plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný koláčik z prvej úrody malín: Je akurát sladký a osviežujúci!

Máte už domáce maliny? My áno a preto som sa hneď z prvej úrody pustila do toho výborného koláčika. Máte ho hotový za chvíľku, vyzerá fantasticky a tá chuť – čo vám budem rozprávať, vyskúšajte!

Máte už domáce maliny? My áno a preto som sa hneď z prvej úrody pustila do toho výborného koláčika. Máte ho hotový za chvíľku, vyzerá fantasticky a tá chuť – čo vám budem rozprávať, vyskúšajte!

Potrebujme:

Na cesto:

6 žĺtkov

6 bielkov

5 lyžíc kryštálového cukru

4 lyžice hladkej múky

100 ml oleja

1 lyžicu kakaa

1 bal prášku do pečiva

Na krém:

500 g nízkotučného tvarohu

3 lyžice hustého bieleho jogurtu

1-2 lyžice práškového cukru

Vanilkovú arómu (stačí pár kvapiek)

200 g masla

Med na dosladenie

Na vrch:

Maliny

2 bal. červenej želatíny v prášku

Postup:

Bielky ušľaháme na tuhá sneh. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, olej, kakaa a nakoniec aj prášok do pečiva. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaového cesta. Cesto navrstvíme na vymastenú pomúčenú panvicu, uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Cesto je upečené, keď sa odliepa od krajov, pre istotu otestujeme špáradlom.

Maslo ušľaháme s cukrom a násldne zmeišame s tvarohom, arómou, a jogurtom. Vymiešame jednotný krém – sladkosť krému si opravte podľa chuti, odporúčam dosladiť medom.

Krém navrstvíme rovnomerne na vychaldnuté cesto a na krém uložíme maliny. Želatínu pripravíme podľa návodu – necháme napučať v studenej vode a zahrievaním rozpustíme. Necháme trochu vychaldnúť a nalejeme na vrch koláča. Koláčik necháme stuhnúť v chlade a môžeme servírovať.

Najlepšie recepty na dnes