Vďaka tomuto receptu si doma môžete pripraviť nevšednú huspeninu, ktorá poteší oko aj žalúdok.
Výnimočná je v chuti vďaka rôznorodým ingredienciám.
Jednoduchý recept na chutnú huspeninu vďaka receptu z youtube.
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehien (8 ks)
1,5 l filtrovanej vody
1 cibuľu
1 mrkvu
2 bobkové listy
8-10 ks čierneho korenia
5 ks nového korenia
1 PL soli
3 strúčiky cesnaku
60 ml studenej vody
25 g instantnej želatíny
Na dekoráciu:
10-15 g petržlenovej vňate
50-70 g konzervovanej kukurice
50-70 g konzervovaného hrášku
50-70 g zrniek granátového jablka
Postup:
Do hrnca vložíme umyté a osušené kuracie stehná, zalejeme vodou.
Prekryjeme pokrievkou a dáme variť na 15 minút.
Po zovretí necháme variť ešte 1-2 minúty.
Hrniec odstavíme z ohňa, scedíme vodu a stehná opláchneme pod tečúcou studenou vodou.
Potom stehná opäť zalejeme vodou, do hrnca pridáme cibuľu, mrkvu, bobkový list, čierne korenie, nové korenie a soľ.
Hrniec zavrieme pokrievkou.
Dáme na sporák, privedieme do varu, potom znížime teplotu na minimum a necháme variť 30-40 minút na miernom ohni.
Z hrnca vyberieme stehná, cibuľu a mrkvu.
Do vývaru pretlačíme cesnak a hrniec odstavíme.
Do malej misky dôkladne zmiešame vodu s instantnou želatínou a necháme 5 minút bokom napučať.
Uvarenú mrkvu z vývaru nakrájame na malé kúsky.
Pridáme ju naspodok do pripravených pohárov (objem 300 ml).
Potom pridáme lístky petržlenovej vňate, semiačka granátového jablka, hrach, kukuricu a natrhané kúsky mäsa zo stehien.
Na mäso pridáme rovnako ingrediencie ako naspodok.
Do misy cez sito precedíme vývar, pridáme želatínu a metličkou premiešame, kým nám nezostane homogénna hmota bez hrudiek alebo zrniek.
Zmes rozlejeme do všetkých pohárov a huspeninu dáme vychladnúť na noc do chladničky.
Pomocou nožíka vyberieme huspeninu z pohárov a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: