Pripravte si doma pokrm, v ktorom sa skĺbi krása s neodolateľnou chuťou.
Tieto slané mäsové ruže sú vďaka svojej štruktúre skvelým tipom na pohostenie na oslavách a večierkoch.
Výnimočný recept na úžasné mäsové ruže z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.
Potrebujeme:
1 ČL soli
1 vajce
100 ml vody
300 g hladkej múky
Na plnku:
1 cibuľu
300 g mletého mäsa
mletú papriku
koriander
korenie podľa chuti
1/2 ČL soli
2 PL rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misy nasypeme soľ.
Pridáme vajce, vodu a špachtľou dobre vyšľaháme.
Ďalej pridáme múku a premiešame.
Rukou vymiesime hladké cesto.
Cesto prekryjeme a necháme odpočívať.
Do samostatnej misy pridáme nakrájanú cibuľu.
Ďalej pridáme mleté mäso.
Zmes dochutíme mletou paprikou, koriandrom, korením a soľou.
Nakoniec pridáme olej a rukou vymiesime.
Cesto vyberieme z misky, na stole trochu vymiesime, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.
Po uplynutí doby cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme do veľkého kruhu.
Pomocou formičky povykrajujeme kruhy.
Štyri kruhy z cesta poukladáme pod seba (viď video).
Do stredu nanesieme mäsovú plnku a do dvoch tretín prekryjeme cestom (viď video).
Potom zrolujeme tak, aby nám vznikla ruža.
Spodok cesta namočíme v oleji a ruže poukladáme do parného hrnca.
Varíme 40 minút a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: