plny-hrniec_transparent_negativ.png

NÁDHERNÉ ružičky z cesta a mletého mäsa: Všetci hostia pri slávnostnom stole onemeli od úžasu!

Pripravte si doma pokrm, v ktorom sa skĺbi krása s neodolateľnou chuťou.

Tieto slané mäsové ruže sú vďaka svojej štruktúre skvelým tipom na pohostenie na oslavách a večierkoch.

 

 

Výnimočný recept na úžasné mäsové ruže z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.

Potrebujeme:

1 ČL soli

1 vajce

100 ml vody

300 g hladkej múky

Na plnku:

1 cibuľu

300 g mletého mäsa

mletú papriku

koriander

korenie podľa chuti

1/2 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

Postup:

Do hlbokej misy nasypeme soľ.

Pridáme vajce, vodu a špachtľou dobre vyšľaháme.

 

 

Ďalej pridáme múku a premiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto prekryjeme a necháme odpočívať.

Do samostatnej misy pridáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Ďalej pridáme mleté mäso.

Zmes dochutíme mletou paprikou, koriandrom, korením a soľou.

 

 

Nakoniec pridáme olej a rukou vymiesime.

Cesto vyberieme z misky, na stole trochu vymiesime, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme do veľkého kruhu.

Pomocou formičky povykrajujeme kruhy.

 

 

Štyri kruhy z cesta poukladáme pod seba (viď video).

Do stredu nanesieme mäsovú plnku a do dvoch tretín prekryjeme cestom (viď video).

 

 

Potom zrolujeme tak, aby nám vznikla ruža.

Spodok cesta namočíme v oleji a ruže poukladáme do parného hrnca.

 

 

Varíme 40 minút a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes