plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetka táto nádhera z jedného cesta: Najdokonalejšie linecké keksíky, podľa tohto vzácneho receptu ich pečieme už roky rokúce!

Recept mala moja babička, mamička a dnes ho mám aj ja a pečieme pre celú rodinu, pre babičku aj maminu. Linecké sú ohromne krehké a výborné, podľa mňa sa im nič nevyrovná. Nerobím ich len na Vianoce, ale aj len-tak k čaju, sú fantastické.

Potrebujeme:

280 g strúhaného masla

420 g polohrubej múky

140 g práškového cukru

4 žĺtky

Špetku citrónovej kôry

Na lepenie a zdobenie:

Ríbezľový džem

Rozpustená čokoláda

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a rýchlo vypracujeme jednotné cesto. Cesto necháme odležať na pár hodín do chaldničky, ideálne na celú noc. Potom rozvaľkáme natenko pod fóliou, pretože cesto sa veľmi lepí (nenechávajte ho na izbovej teplote, treba vaľkať hneď ako vyberiete z chladničky). Pracovnú dosku podsypte len máličko, aby boli koláčiky po upečení skutočne krehké a jemné.

Vykrajujeme rôzne tvary a tie následne ukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúré pri teplote 190 stupňov 9-10 stupňov. Ešte horúce preložíme na papier na pečieme vychladnúť.Necháme vychladnúť a spájame džemom.

Najlepšie recepty na dnes