Tajomstvo tohto receptu spočíva v spojení mäsa, marinády a úžasnej plnky.
Mäso je také jemné, že sa rozplýva v ústach – tento recept si zamilujete.
Výnimočný recept na zapekanú krkovičku z youtube kanála Mütter Rezept.
Potrebujeme:
1,5 -1,7 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
2 cibule
kôpor
200 g šampiňónov
2 paradajky
100 g syra
horčicu
cesnak
3 zemiaky
šampiňóny
sušený kôpor
soľ
rastlinný olej
Postup:
Krkovičku nakrájame vodorovne na 4 kusy.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku a prekryjeme fóliou.
Mäso vyklepeme tĺčikom.
Posypeme soľou, korením, polejeme olejom, votrieme rukou a poukladáme na seba.
Mäso necháme 30 minút marinovať.
Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme do misky.
Ďalej pridáme nasekaný kôpor, soľ a cibuľu roztlačíme, aby pustila šťavu.
Šampiňóny a paradajky nakrájame na plátky.
Nakoniec nakrájame na plátky tvrdý syr.
Na tvrdú podložku rozložíme špagáty (viď video).
Na špagáty položíme plátok mäsa.
Potrieme ho horčicou a roztlačeným cesnakom.
Na mäso rozložíme cibuľovú zmes, vrstvu šampiňónov a paradajok.
Potom posypeme soľou a korením.
Nakoniec poukladáme plátky syra a prekryjeme ďalším plátkom mäsa.
Vrstvy zopakujeme.
Mäso zviažeme niťami (viď video).
Potom ho položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na plech k mäsu poukladáme nakrájané zemiaky a šampiňóny v celku.
Posypeme soľou, kôprom a polejeme olejom.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 70-90 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU