Všetci hostia si pýtali recept na toto chutné a šťavnaté mäso: Zapekaná krkovička so zemiakmi!

Tajomstvo tohto receptu spočíva v spojení mäsa, marinády a úžasnej plnky.

Mäso je také jemné, že sa rozplýva v ústach – tento recept si zamilujete.

 

 

Výnimočný recept na zapekanú krkovičku z youtube kanála Mütter Rezept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 -1,7 kg bravčovej krkovičky

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

2 cibule

kôpor

200 g šampiňónov

2 paradajky

100 g syra

horčicu

cesnak

3 zemiaky

šampiňóny

sušený kôpor

soľ

rastlinný olej

Postup:

Krkovičku nakrájame vodorovne na 4 kusy.

Plátky poukladáme na tvrdú podložku a prekryjeme fóliou.

 

 

Mäso vyklepeme tĺčikom.

Posypeme soľou, korením, polejeme olejom, votrieme rukou a poukladáme na seba.

 

Mäso necháme 30 minút marinovať.

Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme do misky.

 

 

Ďalej pridáme nasekaný kôpor, soľ a cibuľu roztlačíme, aby pustila šťavu.

Šampiňóny a paradajky nakrájame na plátky.

 

 

Nakoniec nakrájame na plátky tvrdý syr.

Na tvrdú podložku rozložíme špagáty (viď video).

 

 

Na špagáty položíme plátok mäsa.

Potrieme ho horčicou a roztlačeným cesnakom.

 

 

Na mäso rozložíme cibuľovú zmes, vrstvu šampiňónov a paradajok.

Potom posypeme soľou a korením.

 

 

Nakoniec poukladáme plátky syra a prekryjeme ďalším plátkom mäsa.

Vrstvy zopakujeme.

 

 

Mäso zviažeme niťami (viď video).

Potom ho položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na plech k mäsu poukladáme nakrájané zemiaky a šampiňóny v celku.

Posypeme soľou, kôprom a polejeme olejom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 70-90 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels