Všetci boli prejedení obyčajných zemiakov, tak mi sestra poradila toto vylepšenie: Narezať, obliať a nakoniec syr – lepšiu prílohu vám nespraví ani šéfkuchár!

Pečené zemiaky ako príloha sú klasické. Ale s jednoduchou úpravou získajú takú fantastickú chuť, že dokážu zatieniť aj slávnostné jedlo. Skúste, sú naozaj výnimočné chutné-recept od mojej sestry Lenky.

prísady

800 g zemiakov

60 ml oleja

30 g parmezánu

1 lyžička petržlenu

1 lyžička červenej papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička censakového prášku

1 lyžička sučeného oregana

Soľ podľa chuti

Postup:

Ošúpte zemiaky. Každý zemiak vertikálne narežme – urobíme hlboké zárezy, ale zemiak celkom neprerežem. Viď fotografia nižšie.

syrové pečené zemiaky

Pripravte si marinádu. Zmiešajte slnečnicový olej so všetkým korením a soľou. Potrite zemiaky s touto zmesou, pokúste sa dostať marinádu aj do zárezov.

syrové pečené zemiaky

Dajte pekáč do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. 10 minút pred koncom varenia posypte zemiaky strúhaným parmezánom a jemne otvorte zárezy tak, aby sa syr dostal dovnútra. Necháme dopiecť  a podávame s parmezánom.

syrové pečené zemiaky