Pečené zemiaky ako príloha sú klasické. Ale s jednoduchou úpravou získajú takú fantastickú chuť, že dokážu zatieniť aj slávnostné jedlo. Skúste, sú naozaj výnimočné chutné-recept od mojej sestry Lenky.
prísady
800 g zemiakov
60 ml oleja
30 g parmezánu
1 lyžička petržlenu
1 lyžička červenej papriky
1 lyžička censakového prášku
1 lyžička sučeného oregana
Soľ podľa chuti
Postup:
Ošúpte zemiaky. Každý zemiak vertikálne narežme – urobíme hlboké zárezy, ale zemiak celkom neprerežem. Viď fotografia nižšie.
Pripravte si marinádu. Zmiešajte slnečnicový olej so všetkým korením a soľou. Potrite zemiaky s touto zmesou, pokúste sa dostať marinádu aj do zárezov.
Dajte pekáč do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. 10 minút pred koncom varenia posypte zemiaky strúhaným parmezánom a jemne otvorte zárezy tak, aby sa syr dostal dovnútra. Necháme dopiecť a podávame s parmezánom.